dimarts, 30 de gener del 2018

TOTES I TOTS PER ALLÒ QUE ÉS SUFICIENT


Malgrat el creixement econòmic global que reflecteix l'augment del PIB en els anomenats països emergents, més d'un 10% de la població mundial viu amb menys de dos dòlars al dia. A Espanya, el nombre de persones que estan en risc d'exclusió social, segons l'indicador AROPE, és de 12.989.405, un 27,9% de la població. Davant d'aquesta contradicció entre les xifres macroeconòmiques i la realitat econòmica individual, professionals i acadèmics de l'àmbit econòmic han constituït un nou fòrum de pensament i reflexió: el Fòrum Creient de Pensament Ètic-econòmic. Aquest Fòrum acaba de publicar el seu primer document de treball, titulat "Repensar el creixement econòmic".

Segons destaca el portaveu del fòrum, el director del Departament d'Economia de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Enrique Lluch Frechina, "el creixement del PIB per càpita mundial no ha aconseguit superar les elevades xifres de pobresa, pel que creiem necessari reflexionar sobre els actuals objectius de l'economia ".

https://medios.uchceu.es/actualidad-ceu/enrique-lluch-en-el-foro-de-economistas-que-evalua-el-aumento-de-las-desigualdades-pese-al-crecimiento-economico/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada